Azt hiszem, hogy kb. három hete láttam Vikinél ezt a fonom levest.
Pont jókor találtam rá , mert pont volt itthon 1 csomaggal spárgám,meg is főztem!
Három hete legalább egyszer napirenden van a spárga.
Köszi Viki a receptet!
Hozzávalók:
-1 csomag spárga 500 g
- közepes nagyságú krumpli
-ízlés szerint ételízesítő
-3 dl tejszín
Elkészítés:
A spárgát megpucoljuk,a tetejét levágjuk és külön megfőzzük.
A szárát a felkockázott krumplival megfőzzük,tetszés szerint ízesítjük.
Ha megfőtt akkor elturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Visszateszem egy kicsit míg fel nem forr újra.
A levágott részével tálaljuk és pirított kenyérkockát teszünk rá. Nekem nem volt itthon baconom ezért van kenyér rajta.Így is nagyon finom volt.Szerencsére a gyerekeim és a férjem is szeretik.
Amit a kép is mutat a legkisebbnek is nagyon ízlett, pláne a pirított kenyérkocka.
Hát nem zabálni való?
Jó étvágyat kívánok ehhez a finomsághoz is ha valaki elkészítené!
2 megjegyzés:
Hát már ezért érdemes volt megfőzni. Imádom Danikát, ahogy enni tud :) Honnan vette ezt a tündéri fürtjeit ?
Nagyon szeretjük ezt a levest. Pont a legjobbkor tetted fel a blogodra, tényleg volt itthon spárgám és nem tudtam, hogy mit kezdjek vele. Aztán pont nálad jártam és jött a megvilágosodás. Levest főztem belőle. Itt is köszönöm ezt a finom leves receptet.
Megjegyzés küldése