2012. március 29., csütörtök

Jénaiban sült, sajtos, tejszines, csírkemell

Jó pár évvel ezelőtt, dolgoztam egy kisboltban, és az akkori kolléganőmtől kaptam ezt a receptet.
Az eredeti recept kicsit macerás, de én leegyszerűsítettem. Szóval az eredeti recepteben  a csirkemelleket csíkokra kell vágni, majd besózni, lisztben megforgatni, aztán tojásban és legvégül reszelt trappista sajtban. Végül is be planírozzuk a csíkokra vágott csirkemellet.
Az Én verzióm pedig a következő. A csíkokra felvágott csirkemellet, besózom, lisztben megforgatom és a kivajazott jénaiba rétegezem a reszelt trappista sajttal. Egy sor csirkemell , kevés sajt, és addig rétegezem felváltva míg el nem fogynak a kellékek. Mikor ezzel készen vagyunk felöntjük tejszínnel, annyival, hogy ellepje. Majd megsütjük aranybarnára. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.







Jó étvágyat kívánok hozzá!




5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ezt az ételt én is szoktam készíteni, van úgy, hogy joghurttal, tejföllel, ha lightosabbra akarom. Nagyon finom tényleg és én sem szoktam panírozgatni a húst:)

Vicuska írta...

Mennyivel egyszerűbb kivitelezés! Sajttal imádom!

Viki írta...

Ilyet én is sűrűn készítek, csak nem szeletelem csíkokra a husit, hanem szeletben hagyom. Nagy kedvencünk.

Juci konyhája (Juci "foltjai") írta...

Köszi Lányok!

Viki még akkor annyi mecera sincs vele, ahogy Te készíted.

Nálunk is nagyon szeretik a gyerekek :). Szinte elronthatatlan.
Egyszerű, gyors és nem utolsó sorban finom is.

Viki írta...

További Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és Kedves Családodnak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás