2012. március 13., kedd

Amerikai palacsinta

Meg szoktam látogatni Betti blogját. Tegnap épp nála jártam amikor megláttam ezt a receptet.
Megtetszett és vacsorára meg is sütöttem a gyerekeknek. Nagyon kapós volt, mert ahogy sütöttem úgy fogyott, nem győztem sütni. Pedig dupla adagot kevertem be.

Kicsit eltértem a Betti receptjétől, mert nekem nem volt itthon tejföl csak natúr joghurt, de bizony azzal is nagyon finom volt.








1/2 csomag sütőpor
3 tojás
1 csipet só
2 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl (nálam natúr joghurt)


Elkészítés:

A tojások fehérjét  a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd óvatosan a fehérjébe forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzákeverjük a habhoz.

Serpenyőbe kis halmokat teszünk és mind két oldalát megsütjük.

Juharsziruppal, lekvárral, tejszínhabbal vagy csokikrémmel tálaljuk.

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ez szerintem mindenhol mindenki szereti:) Nálunk is nagy siker mindig, és ennek hamarabb nekiállok, mint a hagyományos palacsintának. Nálunk a kedvenc az áfonyás, de végülis mindegy nekik, milyen csak legyen valami finomság:)

Juci konyhája (Juci "foltjai") írta...

Ezzel biztos nem lehet melléfogni. Tuti befutó. Igazad van, nálunk is mindegy csak finom legyen és sok :)

Csilla írta...

Nagyon jól sikerültek, és biztos is, hogy nagy sikere van bármikor, a gyerekek, meg persze a felnőttek is imádják. :))) Lejjebb a hatos fonással készült kalácsod is gyönyörű szép lett gratulálok! :)

Juci konyhája (Juci "foltjai") írta...

Köszi Csilla! Bár még most sütöttem először ezt a fajta palacsintát, de biztos, hogy nem utoljára. A gyerekeimnek nagyon ízlett :)

Nagyon örültem, hogy meg tudtam fonni a kalácsot. Ráadásul a recept is nagyon jó.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás