2012. március 10., szombat

Párizsi csokis muffin

Ezt a receptet Mohánál láttam meg, Ő pedig Stahl Juditnál.
Nagyon megtetszett a recept. Mivel volt itthon minden , gyorsan neki is láttam az elkészítésének.
Én is változtattam egy ici picit a recepten. Csupán annyit változtattam , hogy kihagytam a kávét és a konyakot.



Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
10 dkg étcsoki
20 dkg meggylekvár
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
10 dkg natúr joghurt
2 tojás

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Az összetördelt csokit egy tálkában  leöntöm 0,5 dl forró vízzel és kevergetem míg fel nem olvad.
A lisztet a kakaóport, sütőport összevegyítem egy tálban.
A puha vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverem és egyenként hozzáadom a tojásokat is.
Ezután mehet bele felváltva a lekvár, olvadt csoki, joghurt és a liszt.
Elosztom a muffinsütő mélyedéseiben a tésztát és 180 fokon kb.20-25 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés: Nekem ebből a tészta mennyiségből 18 db muffin lett.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Gyönyörűek lettek, gondolom gyorsan eltüntették a gyerekek:) Szeretem én is a muffinokat, sokféleképpen variálható és a gyerekek kedvelik. Szép hétvégét nektek:)

Juci konyhája (Juci "foltjai") írta...

Köszi! Igen alig maradt egy-két darab. Igen én is szeretem, mert nincs vele sok macera és hamar megsül. Tényleg sok variációja létezik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás