2011. június 7., kedd

Meggyes cheesecake fagyi

A hét végén nézelődtem a különböző gasztroblogokon és rátaláltam Latsia oldalán erre a fagyira.Mondjuk különbözik az övétől egy kicsit,mer Ő eperrel készítette.
Nagyon finom lett!

Na ilyen lett az enyém.
Még talán annyi a különbség, hogy én házi krémsajtot használtam,mert nem volt szívem olyan sok pénzt kiadni 125 gramm Philadelphia krémsajtért, de a házival is nagyon finom lett.


Hozzávalók:
-125 gramm natúr krémsajt
-10 dkg cukor
-1 ek citromlé
-1 tk. vanília eszencia
-10 dkg meggy pürésítve
-2,5 dl tejszín

A hozzávalókat krémesre keverjük és a fagyigép lehűtött tartályába töltjük és elindítjuk.
Mikor már majdnem kész, törünk bele 4 db győri édes zabfalatok kekszet. Még egy kicsit ezzel is elkeverjük. Kész!
Fogyaszthatjuk is. Ha nem fogy el , tegyük dobozba és be mélyhűtőbe.

3 megjegyzés:

Viki írta...

El kell áruljam, hogy nagyon ügyes vagy. Minden amit csinálsz olyan guszta, többek között ez a fagyi is. én is most majszoltam el egy adagot, de ez nem saját volt. Ebben a hidegben nincs kedvem fagyizni.

Juci konyhája írta...

Köszi a dicséretet, azért Te sem panaszkodhatsz. Egyszerű hozzávalókból olyan ebédet, vacsorát, miegymást rittyentesz, hogy az csak na.

Már régóta szemezek a fehér csokis fagyival ,a héten lehet, hogy meg is csinálom.

Juci konyhája írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás