Lehet,hogy nem illik össze,de nem akadékoskodott a gyomrunk amikor megettük Szóval az ebéd.
Gyümölcsleves
Adagokat nem írok csak azt,hogy Én mit szoktam beletenni.
-Meggy,
-Szilva,
-Őszibarack konzerv
-Alma
-Vagy épp amilyen friss gyümölcs vagy befőtt van itthon.
-Tejföl vagy tejszín
-1 cs. vaníliás pudingpor
Díszítés:
Tetejére egy kevés tejszínhab.
A gyümölcsök keménysége illetve puhasága határozza meg a főzési sorrendet. Ha van itthon alma akkor először azt szoktam kicsit előfőzni , cukorral,szegfűszeggel és kevés fahéjjal. Ezt behabarom, a tejföl vagy tejszín és a puding keverékével majd óvatosan felforralom. Csak a forralás után szoktam beletenni a többi gyümölcsöt. Persze csak akkor, ha befőttel készítem.Természetesen akkor ha friss gyümölcsből készítem , akkor a keménységük határozza meg a főzési sorrendet.
Ha kihűlt, tejszínhabbal díszítjük.
Paprikás krumpli
Nem tudok pontos számokat írni,mert én nem szoktam méricskélni az alapanyagokat. Csak úgy érzésre főzök.
Hozzávalók:
-Egy fej vöröshagyma
-Kevés olaj
-1 tk. színes paprika
-Burgonya
-Virsli
-Ételízesítő
-Víz
-kevés őrölt bors
-Kevés pirosarany
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk,meg mossuk. A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és az olajon arany sárga színűre megpirítjuk rátesszük a színes paprikát, aztán gyorsan a felkockázott burgonyát,majd fel öntjük vízzel, csak annyival,hogy éppen csak el lepje. Beízesítjük,és megfőzzük. A végén beletesszük az egészben hagyott vagy felkarikázott vírslit. Ezzel is rottyantunk rajta egyet,és kész is a finom ebéd.
(holnapra hagyma levest kért a családom,az is nagyon finom!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése