2011. június 29., szerda

Sajtos, sonkás croassan



Már napok óta foglalkoztatott a gondolat, hogy sütnöm kellene croassant. Sokszor halogattam, mert mindíg volt itthon kenyér. Sütöttem már máskor is a Limara féle receptet, az is nagyon finom, bár kicsit soknak találom benne a cukrot. Vikinél láttam meg ezt a változatot és gondoltam, hogy  kipróbálom. Annyiban különbözik az övétől, hogy Én füstölt sajtot is tettem bele amikor feltekertem, és a tetejét is megszórtam reszelt sajttal.
Receptet nem írok, mert mindent pontosan úgy csináltam mint Viki.

Köszi a receptet Viki!



Elosztottam 16 felé





Feltekerés előtt középen bevágtam és tettem bele egy darabka füstölt sajtot.







Szépen feltekertem mind a 16 szeletet















Sütőfóliával bélelt tepsire tettem, megkelesztettem, megkentem tojással és megsütöttem.


Íme a végeredmény. Nagyon finom lett.

Szombatra megint sütök egy adagot, mert a nagyobbik gyerkőc táborba és ezt kérte útravalónak.

4 megjegyzés:

Viki írta...

Hát ez tényleg isteni lett. Én ma is azt sütöttem, bele egy kis kisötött husos-szalonnát, Adtunk a fogyókurának :)

Juci konyhája írta...

Ez igen!
Nem semmi, Te aztán adsz az élvezeteknek!

Gabriella írta...

Holnap reggelire ezek a croassanok nagyon jól jönnének... :P

Juci konyhája (Juci "foltjai") írta...

Hű most nekünk is jó lenne ebből egy adag, ma sajnos nem sütöttem kenyeret, de még szerintem neki kezdek :D
Este tízig készen lesz :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás