2011. június 29., szerda
Sajtos, sonkás croassan
Már napok óta foglalkoztatott a gondolat, hogy sütnöm kellene croassant. Sokszor halogattam, mert mindíg volt itthon kenyér. Sütöttem már máskor is a Limara féle receptet, az is nagyon finom, bár kicsit soknak találom benne a cukrot. Vikinél láttam meg ezt a változatot és gondoltam, hogy kipróbálom. Annyiban különbözik az övétől, hogy Én füstölt sajtot is tettem bele amikor feltekertem, és a tetejét is megszórtam reszelt sajttal.
Receptet nem írok, mert mindent pontosan úgy csináltam mint Viki.
Köszi a receptet Viki!
Elosztottam 16 felé
Feltekerés előtt középen bevágtam és tettem bele egy darabka füstölt sajtot.
Szépen feltekertem mind a 16 szeletet
Sütőfóliával bélelt tepsire tettem, megkelesztettem, megkentem tojással és megsütöttem.
Íme a végeredmény. Nagyon finom lett.
Szombatra megint sütök egy adagot, mert a nagyobbik gyerkőc táborba és ezt kérte útravalónak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hát ez tényleg isteni lett. Én ma is azt sütöttem, bele egy kis kisötött husos-szalonnát, Adtunk a fogyókurának :)
Ez igen!
Nem semmi, Te aztán adsz az élvezeteknek!
Holnap reggelire ezek a croassanok nagyon jól jönnének... :P
Hű most nekünk is jó lenne ebből egy adag, ma sajnos nem sütöttem kenyeret, de még szerintem neki kezdek :D
Este tízig készen lesz :D
Megjegyzés küldése