2012. július 10., kedd

Pizza

Ez nálunk a tuti befutó pizza recept, az íze is nagyon jó. A gyerekeim oda vannak érte. Ebből jöhetne bármennyi és bármilyen, és bármikor.
A recept Stahl Judittól van. Van egy pár recept amit tőle láttam. (nem sok)








Hozzávalók és elkészítés:

50 dkg lisztbe beleteszünk 2 tk sót, 1 tk. oregánót, kevés őrölt fekete borsot.
3dl langyos vízbe, beleteszünk 3 ek olíva olajat és 15 g friss élesztőt. Majd a lisztet is beletesszük és összedolgozzuk, robotgéppel, dagasztógéppel vagy kenyérsütőgéppel,. Kinek mi áll rendelkezésére.
Ha jól összedolgoztuk a tésztát akkor beletesszük egy kiolajozott tálba, átforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj, majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, ököllel kiütögetjük a levegőt. Kétfelé osztjuk, paradicsom szósszal megkenjük és ízlés szerint teszünk rá sonkát, szalámit, párolt zöldséget, ki mit szeret. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Készre sütjük.

Jó étvágyat!


Sajnos az eredeti receptet nem találtam meg. Már Stahl Judit is előre elkészített pizzatésztával dolgozik :(


2 megjegyzés:

trollanyu írta...

A pizzatásztát én is kb így készítem, szerintem úgy a legjobb, egyszerű kenyértésztából. Nálunk mindig kétféle van, az egyik állandó, kukoricás-sonkás, az örök kedvenc, a másik pedig mindig más. Érdekes, hogy a pizzát minden gyerek szereti, nem csak nálatok jöhet bármikor bármennyi, nálunk is:)

Unknown írta...

Nekem is így a legjobb. Puha, lehet bele harapni. Nálunk is szinte bármilyen változat jöhet. Majd kipróbálom a kukoricás, sonkás változatot is :)
Nagyon ügyes ember volt aki kitalálta ezt a remek étket :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás