Ezt a receptet a most ismétlődő Mindennapi süteményünk add meg nékünk című sütős műsorban láttam, ami a TV Paprikán megy hétköznap este 19:30-kor.
Kaptam az alkalmon és gyorsan fel is vettem videóra. A sütik többségét itthon is el tudjuk készíteni.
Leírni nem volt egyszerű, mert sokszor meg kellett állítani a videót, hogy le tudjam írni a receptet. Na de azért sikerült. Most sül a sütőben. Ha készen lesz írom a receptet és hozom a fényképét is. Ha nem sikerülne, akkor azt annak fogom betudni, hogy fagyasztott gyümölccsel nem jó elkészíteni csak szigorúan frissel szabad sütni.
A gyanúm sajnos beigazolódott. valószínűleg túl sok gyümölcsöt tettem bele és azért nem jött ki a formából.
De azért nem veszett kárba. Alig maradt pár szeletke. A Nagy fiam Kristóf azt mondta, hogy anya máskor is süssél ilyet. Én meg meg voltam ijedve, hogy a kutyáknak sem kell majd. Legközelebb lehet, hogy muffin sütőben fogom megsütni a tészta egy részét mert az én kuglóf sütőm teljesen megtelt a tésztával. Lehet, ez is hiba oka.
Hozzávalók:
Ezek a szárazanyagok:
2 és 1/2 csésze liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk.só, ezeket alaposan elkeverjük.
226 g szoba hőmérsékletű vaj
1 csésze kristálycukor
1 csésze barna cukor, jól kidolgozzuk
4 tojást felütünk egy tálba és teszünk bele 1 tk. vanília aromát (ha lehet házilag készültet)
A jól kikevert vajas cukorhoz adjuk egyenként és jól eldolgozzuk.
Majd a lisztet is beleadagoljuk felváltva a tejföllel. Először a kis pohár tejföl felét tesszük bele (175g). Keverjük még pár másodpercig.
Két csésze áfonyába teszünk egy csipet lisztet és egy 1/2 citrom reszelt héját, majd átforgatjuk, hogy mindenhol érje a liszt és a citrom héja. Beletesszük a masszába és óvatosan átforgatjuk.
Kikenjük és kilisztezzük a kuglóf formát, majd belekanalazzuk a tésztát, az asztalhoz ütögetjük, hogy kitöltse a formát mindenhol.
180 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.
Miután megsült 20 percig még hagyjuk a formában, és csak ezután vegyük ki.
A tetejét meglocsolhatjuk , az egy citrom levéből és 20 dkg porcukorral elkevert öntettel, de mielőtt ráöntenénk várjuk meg míg teljesen kihűl a kuglóf.
A Gasztroshoptól rendeltem ezeket a mérőkanalakat.
Na és akkor megmutatom az én kuglófomat.
7 megjegyzés:
Kíváncsian várom:)
Én is, áfonya, szeder, sőt mindeféle bogyós nagy kedvencem:) További szép napot kívánok:) Remélem jól vagytok, mert ritán jelentkezel.
Már hozom is!
Majd másodszorra már jobban fog sikerülni:) Viszont nagyon finom lehet, ízlett a gyerekeknek? A kis mérőkanalak nagyon praktikusak, szeretem őket én is.
Remélem, hogy másodjára sikerül,nem teszek bele annyi gyümölcsöt, csak amennyi a receptben meg van adva.
A gyerekeknek nagyon ízlett. Igen, tényleg praktikusak, csak még meg kell szoknom a használatát, mivel itthon inkább kg, g mértékegységeket használunk, mint csésze és teáskanál stb. . Ezeknél a recepteknél kimondottan hasznosak.
Ugye, nagyon jó kis műsor, én is szoktam nézni. :) Könnyű lesz megszokni a használatukat, meglásd. :)))
Igen, Én is nagyon szeretem ezt a műsort:) Remélem igazad lesz. Először kicsit bénáztam vele :D
Megjegyzés küldése