2012. november 2., péntek

Babzsák az oviba

Megkértek az Óvónők, hogy készítsünk a gyerekeknek babzsákot a tornázáshoz.
Volt itthon anyagmaradékom bőven, így azokból varrtam meg. Már csak meg kellett tömni valamivel. A bab, lencse, és a többi belevaló kicsit drágának bizonyult, így a másik szm-s anyuka vett száraz takarmány borsót. Ezzel tömtem meg a zsákok bendőjét.


6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Milyen ügyes vagy és mindig tettre kész anyuka:) Az ovónénik kedvence lehetsz:) Szép hétvégét kívánok nektek:)

Csilla írta...

Húúú, szép kis mennyiség babzsákból! :) Gratulálok! :)

Unknown írta...

Köszi. Tudod inkább mi készítjük el, minthogy valaki mást kérjünk meg, aki horribilis áron varrná meg. Na azt nem tudom, hogy az Óvónénik kedvence vagyok-e, azt tőlük kellene megkérdezni :D
Szép hétvégét Nektek is!

Unknown írta...

Igen, nem csak a saját gyerekünknek varrtunk, hanem a csoportban lévő összes gyereknek.

Unknown írta...

Kedves Judit! Szép kis mennyiség! Engem is hasonló feladattal bíztak meg. Tudnál nekem segíteni méretekkel és a töltelék súlyával?
Köszönöm
Vera

Unknown írta...

Kedves Veronika!
Nagyjából emlékszem csak. Úgy rémlik, hogy 20 cm*15 cm volt a babzsák és olyan15-20 dkg körüli volt a súlya. Nagyon nem érdemes megtömni, mert akkor nem lehet bevarrni a kis rést.Nagyon szét kell nézni, hogy honnan tudsz olcsó töltő anyagot beszerezni. A bab nagyon drága a rizs is. Mi még a meggymagon gondolkoztunk, de az meg veszett drága. Így maradt valami termény borsó, vagy mi.
Ha van a közeledben terménybolt akkor érdemes ott szétnézni. Búza árpa esetleg fekete napraforgó mag(amit a madaraknak szoktak télen adni).
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel:
Judit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás