2011. december 29., csütörtök

Töltött göngyölt csírkemell

Karácsony második napjára készítettem ezt a finomságot. Először egy helyi étteremben ettem ilyet pár éve, aztán gondoltam egyet és elkészítettem. Na de amit akkor készítettem az nem hasonlított hozzá.. Aztán egyszer láttam a tv-ben, hogy a husit, megtöltés és felgöngyölés után, belecsavarják alufóliába és megfőzik. Na ezek után Én is így jártam el. Azt mondták, hogy így könnyebben lehet planírozni, nem fog szétesni. Tényleg könnyebb vele dolgozni, min ha nyersen vacakolunk vele.

Készítettem sajttal sonkával töltöttet, sajttal sonkával és aszalt szilvával töltöttet (ez van a képen is) és csak sima rántott csirkemellet is. A köret, sült burgonya és párolt rizs volt.



Aki elkészíti annak jó étvágyat kívánok hozzá!

5 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ezt a Cordon Bleu-t ettük tegnapelőtt mi is, fogpiszkálóval összetűzve :) Ez a párolt változat se hangzik rosszul, ki fogom próbálni!

Vicuska írta...

Mi vadrizzsel ettük :)
Megkívántam a fotódon levő adagot :D

trollanyu írta...

Nagyon finomakat főztél, ezt mi is nagyon szeretjük és köszi a fóliás ötletet:)

Unknown írta...

Nahát, pedig meg sem beszéltük.
Próbáljátok ki, hogy előtte megfőzitek. Ráadásul nem is lehet érezni rajta, hogy meg van főve. Tényleg sokkal könnyebb vele bánni. Először Én is sokat kinlódtam. Fogpiszkálóval szúrtam én is, persze ha sikerült beleszúrni.

Vicuska, én még a vadrizst nem mertem kipróbálni, mert azt hallottam az egyik műsorban, hogy sokáig kell főzni. Igaz ez?

Trollanyu, nagyon szívesen!

Vicuska írta...

A vadrizs gazdag káliumban, vasban és foszforban, amúgy meg nem is rizs, Kanadában és Észak-Amerikában termesztett gabona- vízifű termése. Legalább 40-45 percet kell főzni, kb. 3X-os vízmennyiségben. Olyan roppanós lesz. Sokan emiatt nem szeretik. Finom az általunk megszokott fehér rizshez keverve is. De külön kell akkor elkészíteni. Egy próbát megér :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás