Nem tudtam hírtelen mit kitalálni a tárkonyos sertés ragu mellé. Aztán beugrott ez az édesség.
Hozzávalók:
0,5 dl tej
30 dkg liszt ( a receptben 50 dkg van írva, de ez rengeteg a 0,5 dl tejhez)
6 db. tojás (én csak 4 db-ot tettem bele)
csipet só
a sütéshez olaj,
kakaós vag fahéjas porcukor a meghempergetéshez.
A tejet felforraljuk a csipet sóval, aztán a lisztet állandóan kevergetve bele csurgatjuk. Fakanállal addid dagasztjuk, míg az edény falától el nem válik, akkor levesszük a tűzről, és kihűtjük. Majd egyenként alaposan elkeverjük benne a tojásokat. Bő forró olajban-az olajba mártott evőkanállal beleszaggatjuk és ropogós pirosra sütjük.
Kakaóval vagy őrölt fahéjjal elkevert porcukorba meghempergetjük.
Jó étvágyat!
Juci
2 megjegyzés:
Ezt nagyon régen anyukám sütötte a gyerekeknek, csak máshogy nevezte. De az egérke elnevezés nagyon jó:) Nagyon jó választás egy ilyen raguleves után:) Mégegyszer Boldog Új Esztendőt kívánok Nektek:)
Ezt a receptet Verő Juli Hónapok,Napok ételek című könyvéből vettem, Ő nevezte el egérkének .
Végül is, kisülés után az egérre hasonlít.
Én is Nagyon Boldog Új Évet kívánok Nektek!
Megjegyzés küldése