2011. december 30., péntek

Tárkonyos sertésragu leves

Ma ezt főztem ebédre. Tárkonyos sertésragu levest. Azt hiszem, hogy egyszer Max konyhájában láttam ezt a levest, de most utána néztem, de nem találtam meg a receptjét.


Hozzávalók:

40 dkg sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek olaj
1 babérlevél
1 csapott kk. só
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
20 dkg csiperke gomba
15 dkg zöld borsó
őrölt bors, szárított majoranna, 1 leves kocka, 1 kk. mustár, fél citrom leve, 1 dl. tejföl, 1 dl. tejszin, 1 ek. liszt vagy étkezési keményítő, 1 csapott kk. szárított tárkony.

A hagymát megpirítjuk, rátesszük a kis kockára vágott húst. Bele dobjuk a babérlevelet, megsózzuk és lefedjük. Takarék lángon puhára pároljuk. Ez kb. 50 perc.
A zöldségeket kis kockára vágjuk.
Ha a hús elkészült, fedő nélkül a zsírjára sütjük.
Hozzá adjuk a répát, a gyökeret és a gombát és együtt pároljuk 3-4 percig. Ezután felöntjük vízzel, Beleszórjuk a borsót, beletesszük a leves kockát. Felforraljuk majd 20 percig főzzük. Közben a mustárt a citrom levével, majorannával, a borssal és egy kevés vízzel kikeverjük és bele öntjük a levesbe.
A tejfölt, tejszínt a liszttel kikeverjük és egy kevés levessel felhígítjuk. majd a levesbe öntjük, és így 2-3 percen át forraljuk.
Végül a leveshez adjuk a tárkonyt és 1-2 percig forraljuk.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

A tárkonyt imádom, hasonló raguleves meg szinte minden héten van nálunk, nagyon tartalmas és finom:)

Juci konyhája (Juci "foltjai") írta...

Igen, Én is szeretem ezt a levest. Nagyon finom.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás