2011. augusztus 9., kedd

Túrógombóc ahogy Én készítem






Ma ez volt ebédre a tegnapi borsó leves mellé.

Hozzávalók és elkészítés: 50 dkg túrót, 13 dkg búzadarát, 2 tojást 2 ek. cukrot, 1/2 kávéskanál sót,
jól összekeverünk, közben kicsit nyomkodjuk a villával, majd 1 órát pihentetjük, hogy a búzadara meg tudjon dagadni.
Vizet forralunk egy lábasba teszünk bele egy teáskanál sót. Míg felforr a víz addig megpirítjuk a zsemlemorzsát. Pihentetés után enyhén nedves kézzel gombócokat formálunk belőle és a forrásban lévő vízbe tesszük. Mikor fel jött a víz felszínére nem vesszük ki, hanem még várunk 2-3 percet, mikor letelt akkor tesszük a pirított zsemlemorzsába.
Tálaláskor vaníliás cukorral elkevert tejföllel kínáljuk.


Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ezt nagyon szeretem:) Bárcsak lenne sok-sok túróm!! Most meg tudnék enni egy adaggal:)

Juci konyhája írta...

Már egy hete a hűtőben csücsült, mikor nagy nehezen kitaláltam, hogy akkor legyen túrógombóc ebédre. Estére nem is maradt egy darab sem.
Elpusztította a négy éhes "férfi" száj.

Gizi írta...

Kedves Juci!
Nagyon boldog születésnapot kívánok!!! Isten éltesen sokáig erőben, egészségben.:)

Juci konyhája írta...

Köszönöm szépen Gizi a jókívánságot! Kedves vagy, hogy benéztél hozzám.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás