2011. augusztus 4., csütörtök

Rakott tészta


Nagyon sokszor készítettem már el ezt az ételt.Régebben amikor még néztem Stahl Judit műsorát, akkor láttam meg. Ez volt az az étel amire azt mondtam, hogy el fogom készíteni. Amit azóta is elég gyakran megsütök, mivel a gyerekeim nagyon megszerették.



Egy fej vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, meghintjük pirospaprikával, aztán rátesszük a  0,5 kg darált húst(bármilyen lehet, fehéredésig pirítjuk. Teszünk még bele kb. 1 dl vörösbort ( ez csak jobb ízt ad neki és az alkohol tartalma is elpárolog, így gyerekek is ehetnek belőle),sóval, borssal ízesítjük.

 Közben kifőzzük a tésztát, és ...

 a kiolajozott tepsi aljára tesszük.


Majd a már elkészült pörköltet, rátesszük a tésztára.
Elkészítjük a besamel mártást. Amihez szükségünk van 5 dkg vajra, 5 dkg lisztre és 0,5 dl tejre.
A vajat és a lisztet kicsit megpirítjuk aztán óvatosan apránként ráöntjük a tejet és besűrítjük. Teszünk még bele 1-2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót reszelünk bele. A legvégén még reszelünk bele kb. 10 dkg sajtot, lehet füstölt is.
(Én most csak vegetás tejfölt tettem rá, mert már nem volt időm a besamellel bajlódi)
Ráöntjük a pörköltes tésztára, megszórjuk még kevés sajttal, aztán megsütjük szép aranysárgára.
Nem tudtam szépen kivenni a tepsiből, mert még meleg volt és szétesett.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Viki írta...

Jaj de guszta, ma jöhetett is volna ebédre, mert nem volt időm főzni.

Juci konyhája írta...

Na igen. Ez nálunk is nyerő kaja. Ezt az ételt nagyon szeretik a gyerekeim, persze Apa is. Neki mindegy csak finom legyen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás