2013. február 19., kedd

Cupcake

A facebooko-on van egy kedves hölgy, Bea, aki Amerikában él és egyébként cukrász. Sokféle amerikai sütit oszt meg velünk. Kekszek, muffinok és cupcake  személyében. Aki kedvet érez hozzá, és legtöbbször mint valami fertőzés végig fut mindenkin. Megsütik egy jó páran. Bea feltett egy jó pár cupcake fényképét. Kérdezgettük, receptet kértünk tőle. Kedvet kaptam Én is, hogy megsüssem ezt a sütit. Épp volt itthon minden hozzávaló és megsütöttem. Egy kis hibát azonban elkövettem, mert tettem a töltelékbe vajat is. És nem két tésztaréteg közé tettem a tölteléket. De hát mindig tanul az ember a hibáiból. Még szerencse, hogy a tetejére kell tenni valamilyen krémet vagy tejszínhabot. Ez esetben ápolt s eltakart :D



Ilyen amikor szétrobban a töltelék :D Mindenesetre nagyon finom volt.

A recept:

  • 12 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 ek.vanília aroma
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 60 ml tej
  • 1-2 ek kakaópor (cukrozatlan) (elhagyható)
 Töltelék:
  • 25 dkg mascarpone
  • ízlés szerint cukor
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokat egyenként alaposan elkeverjük. Beleteszem a vanília aromát, majd a sütőporos kakaós lisztet adagolom felváltva a tejjel.

A muffinsütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlival, majd minden mélyedésbe teszünk egy kevés tésztát, aztán a cukros mascarpone krémet tesszük. Végül befedjük a maradék tésztával és megsütjük. TŰPRÓBA!

A tetejére cukorral felvert tejszínhabot teszünk. Ebbe is mehet egy kis kakaó, de el is maradhat.

Drága Földvári Beáta köszönöm szépen a receptet!

Kellemes sütkérezést!



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás