Így kezdődik a recept:
- 1 kg liszt
- 2 db élesztő (2*5dkg)
- 4 dl tej
- 8 tojássárgája
- 4 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 kiskanál kristálycukor
- 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a 2 kiskanál kristálycukorral. Én mostanában nem szoktam felfuttatni az élesztőt, de ennél a receptél nem kockáztattam. Ne vesszen annyi minden kárba. A lisztet összedolgozzuk a tojássárgájával, porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beleöntjük az olvasztott vajat/margarint, aztán az élesztős cuccot. Jól összedolgozzuk, majd a duplájára kelesztjük.
Kelesztés után szaggatjuk, de így már nem kell pihentetni, hanem rögtön süthetjük ki a nem túl forró olajban. Elvileg magától megfordul sülés közben, de azért figyelni kell rá, mert könnyen meg tud égni. Nagy tálcára/sütőtepsire szedjük amibe papírtörlőt teszünk, ami felszívja a felesleges olajat.
Csokit olvasztunk gőz fölött ( Boci csokit használtam). Ehhez a mennyiséghez kb.2-3 tábla (100g-os) szükséges. A felolvasztott csokiba mártjuk, majd tálcára tesszük. A tetejét megszórhatjuk, színes cukorral vagy kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése