2011. május 17., kedd

Kakaós kalács

Ahogy ma délelőtt nézelődtem a neten ,szokásom szerint benéztem Vikihez,és megláttam nála ezt a kalácsot
Na gondoltam úgyis régen sütöttem már kakaós kalácsot,aztán bele is kezdtem!
Gyorsan bekevertem a hozzávalókat megkelesztettem és kisütöttem.É a végeredmény?Nahát az olyan lett mint egy torzszülött,félszemű földönkívüli.Félre a tréfát ,azért finom lett és már nem sok van belőle!
Holnap reggelre még hagytam a gyerekeimnek,hogy tudjanak mit vinni a suliba.
Na még egy képet beteszek erről a földönkívüli kakaós kalácsról
És ilyen lett felvágva.
És akkor a recept:

70 dkg liszt
4 dl langyos tej
2 ek.olaj
3 tojássárgája
10 dkg cukor
csipet só
1,5 ek holland kakaópor(én lidl -ben szoktam venni)
4 dkg friss élesztő

Mindent beletettem a csodálatos konyhai robotgépem keverőtáljába,kivéve a kakaót.És jól eldolgoztam kb.10 percig hagytam hagy keverje a tésztát.Aztán nagyjából megfeleztem a tésztát.Az egyik felét kivettem és egy kelesztőtálba tettem.A másik részéhez hozzátettem a kakaóport és még kb.2-3ek tejet,hogy ne legyen olyan sűrű nehéz a tészta,ezt is beletettem egy kelesztőtálba.
Hagytam jól a duplájára kelni.
Először a fehér tésztát tettem ki a gyúrólapra,egy kicsit a kezemmel kilapogattam és erre rátettem a barna tésztát.Így együtt nyújtottam ki.
Két oldalról feltekertem ,így kaptam egy hosszú rudat.Ennek még behajtottam a két végét és még ezeket is össze hajtottam,szóval négy réteg lett belőle a végén.
Nejlon zacskóban(tiszta szemetes zsákban) duplájára kelesztettem.Valójában nem is a duplája lett hanem a háromszorosa.Azért néz így ki mint egy félszemű földönkívüli.
Mikor jól megkelt akkor bekentem a tojás fehérjével és szép barnára sütöttem közepes lángon (nálam sütő hármas fokozat.).

2 megjegyzés:

Viki írta...

Judiiiiiit !!!! Ez valami fantasztikus. Nagyon örülök, hogy megsütötted. Kicsit növeszd meg a sütőedényed legközelebb :) :)

Nem földölkivüli ez, hanem egy nagyfülü csodabogár :) Félre a tréfát, nagyon jól néz ki, és ugye, hogy hamar elfogy ? Én ezen a héten háromszor sütöttem meg, mert szinte melegében elfogyott.
Nagyon-nagy gratulációm.

OFF:
Csak érjem utol magam, jövök Hozzád böngészgetni, s megnézegetni a gyönyörű fiaid :)

Unknown írta...

Köszi Viki!Nagyon aranyos vagy!
Sajnos még nem sikerült beszereznem széthúzhatós doboz formát.De rajta vagyok a témán.Pont most nem akarja egyik bolt sem akcióba betenni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás