2011. május 7., szombat

Sajtos pogácsa

Holnap nagy nap lesz!Elsőáldozó lesz Máté fiam.Nem lesz nagy vendégség,de azért csak kell valamit  sütni magunknak.
Leírom a receptet ahogy Én szoktam elkészíteni.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
2 teáskanál só
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 tk.cukor
Kb. 1dl tej
2 dl tejföl
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
Lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk.Beletesszük a  sót a tojások sárgáját,tejfölt ,tejet amiben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.Kicsit összekeverjük kézzel vagy ha van akkor robotgéppel.Aztán belekeverjük a reszelt sajtot.Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk,amit 30 percig deszkán pihentetünk.
Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk.
Ezt még kétszer megismételjük 20 perces pihentetések után.A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk,tetejét késsel berácsozzuk,és apró pogácsákat szaggatunk belőle.A sütőlemezen pihentetjük sütés előtt,mert különben el fognak dőlni sülés közben.
Bekenjük a tetejét a megmaradt tojás fehérjével, és még tehetünk rá reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben arany színűre sütjük Időt és hőfokot azért nem írok,mert az én sütőm hosszabb ideig süt,mint az átlag gázos sütő.

 Holnap felteszem a joghurt torta receptjét és a róla készült fényképet.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás