2012. október 15., hétfő

Házi ételízesítő II.

Mint már írtam egy korábbi bejegyzésben, hogy télire tettem el kétféle ételízesítőt.
Ez most a második receptje. Csak egy pár dolog maradt ki vagy éppen bele kellett tenni, ami a másik  receptben nincs benne.

Nekem ennyi lett ebből a zöldség mennyiségből


A recept Bokor Katalin kis könyvéből való. A címe: Befőzés cukor nélkül?
A nyers vegeta nevet kapta (szerző)

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg paprkia
0,2 kg karfiol
0,2 kg vöröhagyma
0,4 kg zellergumó
0,2 kg paradicsom
0,2 karalábé
 2 nagyobb fej fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöldje
0,5 kg só
( ez a mennyiség 6-7 db 7 dl-es befőttesüvegre való mennyiség)

Az üvegeket alaposan megtisztítjuk. A zöldségeket alapos mosás után a zöld részekkel ledaráljuk húsdarálón vagy késesbetétes robotgéppel. Jól összekeverjük, majd 0,5 kg sót szórunk rá majd ezzel is alaposan elkeverjük, aztán gyorsan üvegekbe rakjuk. (nehogy levet eresszen)
Az így készített nyers vegetát bármilyen sós ételhez felhasználhatjuk: levesekhez, fasírozottakhoz, pizzákhoz, lepényekhez. Vigyázzunk arra, hogy az ételeket nem kell megsózni még egyszer, hiszen a vegetánk már sós.







Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás