2012. június 6., szerda

Vargabéles, házi szélesmetélttel

Pár hete , ahogy nézegettem a netet, az origo kezdő lapján pillantottam meg azt az egyszerű tényt, hogy a vargabélest, igazából széles metélttel készítik. Nem pedig az oly sok receptben említett cérnametélttel.
Bevallom, hogy Nekem is jobban ízlett  az "új" változat.





Hozzávalók:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor (vagy házilag készített, abból 2-3 tk)
0,5 kg  tehéntúró
1-2 cs réteslap (attól függ hány db van a csomagban) a 8 db-os is elég
25 dkg széles metélt (ha lehet házi, de jó a bolti is)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Vizet teszünk fel és  felforraljuk, majd kifőzzük a tésztát.(addig megfő, míg a többi hozzávalók elkészülnek)  A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd félre tesszük. A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd beletesszük a túrót is, és ezzel is kicsit átdolgozzuk. Beletesszük a felvert tojásfehérjét és a kifőtt tésztát. Óvatosan összekeverjük, majd a réteslappal kibélelt tepsibe öntjük, A tetejére hajtjuk a réteslapot vagy csak ráteszünk 2 darabot, kicsit alá igazítjuk, megkenjük kevés olajjal és megsütjük, kb. 30-40 perc alatt.(sütőfüggő).
Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórjuk.


Jó étvágyat!


4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Anyukám egyik kedvence volt, mi mindig cérametéltel készítettük. De ez a változat is szuper:) Most csöpög a házitúróm, még nem tudom mi lesz belőle, meg, hogy lesz- e egyáltalán fél kiló. 2 liter tejből próbáltamc ki, most először.

Unknown írta...

Sokkal finomabb mint a cérnametéltes változat. Amikor először megsütöttem, nem nagyon tetszett a férjemnek, mert mégis csak "leves"tészta van benne. Na de ez már jobban tetszett neki:)

Csilla írta...

Én még csak egyszer készítettem, cérnametélt volt benn, nem igazán nyerte el a család tetszését. Lehet adok neki még egy esélyt. :)

Unknown írta...

Csilla , szerintem meg ér egy utolsó próbát:) Az íze is sokkal másabb, ha széles metélttel van készítve:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás