2012. június 7., csütörtök

Házi készítésű műzliszelet

Ez a recept ismét Bill Grangertől származik. Szerencsére ezt a rész is felvettem videóra és leírtam a receptjét.
Nagyon finom, nem utolsó szempont, hogy egészséges, és ha házilag készítjük tudjuk, hogy mi van benne. Én most készítettem el másodjára. A gyerekeimnek is ízlik:)



Hozzávalók és elkészítés:

2 ek olaj, 1/2 csésze méz, 1/4csésze barna cukor, 1/2 csésze mogyoróvajat kevergetünk míg felmelegszik(buborékosan forrjon). Vigyázni kell, mert könnyen leéghet.
Egy nagy tálba kimérünk 3 1/2 csésze zabpelyhet, 1/2 csésze búzacsírát, 1/4 csésze napraforgó magot, 1/2 csésze kókuszreszeléket, 1/2 csésze mandulát, 1/4 csésze szezámmagot, Kézzel összeforgatjuk. Teszünk még bele felkockázott aszalt szilvát, barackot, mazsolát(egészben), cukrozott ananászt  és papayát (kalifa mix), ezzel is átforgatjuk.
Hozzáöntjük a mézes keveréket és kézzel összekeverjük, majd "gyúrjuk". Óvatosan , mert meleg a mézes keverék. Sütőpapíros tepsiben szétterítjük, majd lenyomkodjuk. 130 fokon 50 percig sütjük. Vigyázzunk nehogy megégjen.(az én sütőmben elég neki 25-30 percig sütni) Ezt bezzeg hamar megsüti :)

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jó ötlet a házi müzli:) Bil Grangert (is)nagyon szeretem, van is tőle egy szakácskönyvem, a főnököm hozta Ausztráliából. Képzeld 40 deka házi túróm lett 2 liter tejből, úgy örülök, ma túrós tészta lesz:) További szép napot.

Unknown írta...

Júj, de irigyellek! Én is szemezek a könyvével, csak nem tudom, hogy milyen alkalomra kérjem, mert a szülinapom és a névnapom is messze van még:(
Nagyon ügyi vagy! Jó étvágyat a túrós tésztához!
Szép estét!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás