2011. november 23., szerda

Anyagok

Végre sikerült karácsonyi anyagokra szert tennem. Mit fogok belőle varrni, még nem tudom, de hamarosan el kell döntenem , mert itt van a nyakunkon a Karácsony.

Azt mondták a boltban, hogy friss meleg, mert ma hozták. Malacom volt, hogy épp ma mentem be az anyagoshoz.


November 26-n szombaton, 9-13 óráig. Karácsonyi vásár lesz Mezőkövesden a Művelődési házban.
Karácsonyi és egyéb méteráru, rövidáru, kézi és gépi varráshoz eszközök. Valamint Karácsonyi ajándékötletek a Foltvarrókkal.

Akit érdekel látogasson el.

Ha sikerül Én is elmegyek, mert egy két dolgot be szeretnék szerezni.

2011. november 17., csütörtök

Sapkák

Ezt a két sapit ma gyártottam. Nem akartam a boltban venni, mert nagyon drágák. Eddig szegény gyermekem vékonyabb sapkában járt oviba. Gondoltam egyet és vettem háromféle anyagot és megvarrtam Daninak.
Az egyikbe dupla anyagot tettem, hogy melegebb legyen, ha jön a nagy hideg.


                                                          Ez a vékonyabbik kivitelű.




                                                             Ez pedig a vastagabb
.

2011. november 16., szerda

Máté 10 éves lett

Tegnap 10 éves lett Máté. Sütöttem Neki egy szép nagy tortát, persze rá volt bízva, hogy milyet szeretne. Barackosat választott. Nem volt különösebb gond az elkészítésével. Megsütöttem 5 tojásból a piskótát, szokás szerint Kiskukta receptje szerint. Aztán felvertem egy liter tejszínt porcukorral és vaníliás cukorral, tettem bele habfixálót, hogy jó kemény legyen. Díszítettem jól lecsöpögtetett  barack konzervvel.  Rétegeztem a tejszínnel és a vékony szeletekre vágott barackkal.




Volt nagy meglepődés amikor el akarta fújni a gyertyát. Varázsgyertya volt a tortán.


Még sütöttem, az oly sokak által kedvelt ,napraforgót Limara receptje szerint. Dupla adagot sütöttem, ami azt jelenti, hogy 1 kg lisztből készült ez a finomság. Mindenkinek ízlett. A sógornőm el is kérte a receptjét.

Amikor elmentek a vendégek az Én drága kisfiam, megköszönte, hogy fáradoztam az étkek elkészítésével.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KISFIAM!

2011. november 12., szombat

Cinderella cake avagy Hófehérke süteménye

Azt hiszem, hogy Trollanyunál láttam meg ezt a Blogot. Nagyon sok jó és finom édesség található itt.
Bár megjegyzem rengeteg cukorral készítik el, nem is értem, hogy ők hogy bírják megenni.Finom volt, de még úgy is nagyon édes lett, hogy sokkal kevesebb cukrot tettem bele. Estére olyan beteg lettem, ha nem veszek be kettő Renit  akkor nem is tudom, hogy mi történt volna .

A gyerekek nem is tudták, hogy mi van benne, nem mondtam meg nekik, mert már maga a név hallatán fújolnak.


El felejtettem megnézni az eredeti képet, hogyan volt díszítve ezért van csak félig bekenve a "kuglóf"

Szép sárga színe lett a sütőtöktől, de még ez sem tűnt fel a gyerekeknek



Szépen elfogyasztották egy kis tejjel. Jó vacsijuk volt.Máté megevett egy szeletet, Dani csak trancsírozta....


...Kristóf meg két hatalmas szeletet bevágott.



Az eredeti recept itt megtalálható.
Én már alapból kevesebb cukorral készítettem, de még így is nagyon édes volt.

Hozzávalók:

20 dkg cukor szerintem elég 15 dkg is
4 tojás
2dl olaj
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
ízlés szerint fahéj én kb. 1 kk. tettem bele
1/2 tk.só
40 dkg sütőtök amit előtte megsütünk és hagyjuk kihűlni
1 tk vanília aroma

Tetejére:

Kb 10 dkg krémsajt
10 dkg sótlan vaj
10 dkg porcukor
1 tk. vanília aroma
1/2 csésze mogyoró durvára törve (nem földimogyoró), de el is maradhat

A 4 tojást a 20 dkg cukorral jól felverjük, majd beleöntjük az olajat, apránként beledolgozzuk a sütőporos lisztet , fahéjat , vanília aromát és a  sót. A legvégén beletesszük a sütőtököt is. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük és kb. 55 perc alatt közepes lángon megsütjük. Ha megsült hagyjuk még a formában kicsit hűlni kb. 5- 10 percig aztán rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére pedig, a cukrot a vajjal elkeverjük. Mikor jól kidolgoztuk tegyük bele a vanília aromát, és a krémsajtot. Ezzel a krémmel befedjük az egész süteményt és durvára tört mogyorót szórunk rá.

Érdemes kipróbálni, mert most van itt a sütőtök szezonja.  (persze nem azzal a tetemes mennyiségű cukorral mint ahogy az az eredeti receptben meg van adva)

2011. november 9., szerda

Táska

Sokszor nézegetem Renáta szépséges táskáit , neszeszereit és mobiltartóit. Nagyon ügyes és kreatív  anyuka. Nem győzök betelni  a munkáival. Sajnos nincs leírás és szabásminta így saját kútfőböl kellet elkészíteni a táskát. Készen lett és holnap már használatba is veszem. Legközelebb ha varrok ilyen táskát, már tudom, hogy mit kell másképp csinálni.





Kívülről így néz ki.



Belül van egy cipzáros zseb és egy ketté osztott zseb.

2011. november 4., péntek

Vonatoztunk egy nagyot

Hétfőre vonatos kirándulást terveztünk Tokajba a finom borok városába. Mivel nagycsaládosok vagyunk olcsón megúsztuk a vonat jegyet. Sajnos nem sok időre mentünk, mert jöttünk vissza a legközelebbi vonattal. Beértünk a városba, ami nem messze van a vasútállomástól. A férjem bement az útjába eső első boltba, ahol mindenféle finomságot árultak. Volt ott édesség, kézműves bon-bon,nagyon finom borok, tartósítószer és só mentes ételízesítő, mézes szörpök, és még nagyon sok minden. Legközelebb hosszabb időre megyünk és több mindent veszünk.




Fényképezőt sajnos nem vittünk, de itthon lefényképeztem amit vettünk. A bort nem sikerült, mert a férjem még a nekem szánt Sárgamuskotályos bort is elpusztította. Amúgy nem vagyok az az iszós fajta, mert nekem a sörök illata és íze is egyforma. De ez a bor még nekem is ízlett. Olyan mint ha szőlőszörpöt vagy mustot innék és még az illata is nagyon jó.

Érdemes ellátogatni Tokajba egy kis bor túrára. Állítólag  nagyon szép a vidék is(sajnos ebből mi nem sokat láttunk az idő rövidsége miatt).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás