2011. október 29., szombat

Joghurt torta

Egy régebbi bejegyzésben már megígértem, hogy hozom a képeket és a receptet. Nagyon egyszerű és nagyon finom. Pár óra pihenés (dermedés) után lehet fogyasztani.
Nagyon régen ettem először ilyen joghurt tortát. Akkor nem kaptam meg a receptjét, hiába kértem.
Aztán a sógornőm készítette el egy ünnepi alkalomra. Elkértem tőle a receptet és meg is kaptam.
Míg nem volt meg a tupperos formám addig egy sima műanyag tálban készítettem el.

Azóta ha kedvem támad elkészítem. Ezt e gyerekeim pillanatok alatt elpusztítják.




Itt már a megszegett torta.



Ebben a tupperos formában szoktam készíteni.


Hozzávalók és elkészítés:

4 pohár joghurt vagy kefír (ez kb.6 dl) 2,5 dl tejszín, 1 cs zselatin, 8-10 ek. cukor, gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverni és felmelegíteni csak éppen annyira, hogy feloldódjon a zselatin.(felforralni nem szabad)Kihűlés után belekeverni a tejszínt és a gyümölcsöt. Formába tölteni (először kiöblíteni vízzel) és dermedni hagyni. Díszíteni lehet tejszínhabbal és gyümölccsel.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon guszta:) Nekem is van egy ugyanilyen tupperes formám, csak zöld. Nálunk sem tartana sokáig, amúgy sem túl nagy a forma:)

Unknown írta...

Nah igen. Amikor megtudják a gyerekek, hogy mit készítettem, alig várják, hogy lehessen enni. Sok recept van hozzá, mert a tupperes tanácsadó akihez szoktam menni a bajaimmal adott hozzá. Sőt, még azt is mondta, hogy ha kiolajozom a formát akkor beletehetem a burgonyapürét és szép formája lesz. Meg ha a fasírozottnak szánt keveréket ugyan úgy beleteszed a kiolajozott formába beleteszed a hűtőbe, hogy megdermedjen egy kicsit és sütés előtt kiveszed a formából és így sütöd meg elvileg megtartja a formáját.(én még nem próbáltam)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás