2011. július 2., szombat

Kráter szelet

Ez a sütemény nagyon bevált nálunk, mindenki nagyon szereti! Vikinél láttam meg először, de akkor még nem sütöttem meg. Aztán a farsangi bálon az egyik Anyuka ilyet hozott. Akkor megkóstoltam és nagyon megtetszett ja és persze nagyon ízlett is. Elkértem a receptet és azóta két hetente megsütöm.
Annyi különbséggel, hogy én csak vaníliás pudinggal sütöm.




Hozzávalók és elkészítés:

 2 csomag vaníliás pudingot 9 dl tejben 4-5 ek. cukorral felfőzünk, és lehűtjük (Célszerű előző nap elkészíteni, mert sokára hűl ki)
5 tojás sárgáját, 25 dkg kristálycukrot 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl tejet, 1dl étolajat 2 ek. kakaót, 25 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe( nagy gáztepsibe) öntjük.
Vizes kanállal jó sűrűn beleszaggatjuk a pudingot, és így sütjük meg.
1 nagy 450 g tejfölt 4 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és a kész, meleg tésztára simítjuk.
Hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás