2012. június 11., hétfő

Brownie meggyszósszal és vanília fagyival

A TV Paprikán volt egy időben műsoron "Az anyu főztje című főzős műsor, amiben a lányok főzték a kedvenc ételüket az anyukájukkal. Na Én innen írtam le a receptet, és azóta is elég sűrűn sütöm, mert nincs vele sok macera és hamar megsül. Bár az eredeti receptben nincs meggyszósz és fagyi, csak pekán dió.



 Hozzávalók:
3/4 csésze cukrozatlan kakópor
1/2 csésze vaj
2 csésze cukor (én csak  1 1/2 csészével teszek bele)  
1 teáskanál vanília aroma
1/2 teáskanál só
2/3 csésze liszt
4 tojás
1 csésze dió            

Elkészítés:

A fent leírtakat, kivéve a diót. Összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (20*25 cm) öntjük kb. a felét, majd rá szórjuk a diót, majd a tészta másik felét is ráöntjük, de vigyázzunk nehogy a dió kikandikáljon, mert megéghet. Kb. 25-30 percig sütjük  180 fokon .                                       

2012. június 10., vasárnap

Liszt beszerző......

....úton voltunk a múlt héten Egerben. Elég jó áron tudtunk venni kenyérlisztet, sima búzalisztet és teljes kiőrlésű lisztet. Összesen 109 kg lisztet vettünk, ez egy jó darabig elég lesz:)



2012. június 7., csütörtök

Házi készítésű műzliszelet

Ez a recept ismét Bill Grangertől származik. Szerencsére ezt a rész is felvettem videóra és leírtam a receptjét.
Nagyon finom, nem utolsó szempont, hogy egészséges, és ha házilag készítjük tudjuk, hogy mi van benne. Én most készítettem el másodjára. A gyerekeimnek is ízlik:)



Hozzávalók és elkészítés:

2 ek olaj, 1/2 csésze méz, 1/4csésze barna cukor, 1/2 csésze mogyoróvajat kevergetünk míg felmelegszik(buborékosan forrjon). Vigyázni kell, mert könnyen leéghet.
Egy nagy tálba kimérünk 3 1/2 csésze zabpelyhet, 1/2 csésze búzacsírát, 1/4 csésze napraforgó magot, 1/2 csésze kókuszreszeléket, 1/2 csésze mandulát, 1/4 csésze szezámmagot, Kézzel összeforgatjuk. Teszünk még bele felkockázott aszalt szilvát, barackot, mazsolát(egészben), cukrozott ananászt  és papayát (kalifa mix), ezzel is átforgatjuk.
Hozzáöntjük a mézes keveréket és kézzel összekeverjük, majd "gyúrjuk". Óvatosan , mert meleg a mézes keverék. Sütőpapíros tepsiben szétterítjük, majd lenyomkodjuk. 130 fokon 50 percig sütjük. Vigyázzunk nehogy megégjen.(az én sütőmben elég neki 25-30 percig sütni) Ezt bezzeg hamar megsüti :)

Jó étvágyat!

2012. június 6., szerda

Vargabéles, házi szélesmetélttel

Pár hete , ahogy nézegettem a netet, az origo kezdő lapján pillantottam meg azt az egyszerű tényt, hogy a vargabélest, igazából széles metélttel készítik. Nem pedig az oly sok receptben említett cérnametélttel.
Bevallom, hogy Nekem is jobban ízlett  az "új" változat.





Hozzávalók:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor (vagy házilag készített, abból 2-3 tk)
0,5 kg  tehéntúró
1-2 cs réteslap (attól függ hány db van a csomagban) a 8 db-os is elég
25 dkg széles metélt (ha lehet házi, de jó a bolti is)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Vizet teszünk fel és  felforraljuk, majd kifőzzük a tésztát.(addig megfő, míg a többi hozzávalók elkészülnek)  A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd félre tesszük. A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd beletesszük a túrót is, és ezzel is kicsit átdolgozzuk. Beletesszük a felvert tojásfehérjét és a kifőtt tésztát. Óvatosan összekeverjük, majd a réteslappal kibélelt tepsibe öntjük, A tetejére hajtjuk a réteslapot vagy csak ráteszünk 2 darabot, kicsit alá igazítjuk, megkenjük kevés olajjal és megsütjük, kb. 30-40 perc alatt.(sütőfüggő).
Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórjuk.


Jó étvágyat!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyomtatás